Elimina igrasia din casa, beci, pivnita cu solutii moderne si nedistructive.Nu lasa igrasia sa duca la aparitia mucegai Mucegaiuului. Mucegaiul este periculos pentru sanatate

Ce este igrasia?

Igrasia este rezultatul avansarii pe verticala a apei din sol prin peretii unei cladiri sol.

De ce mi-a aparut igrasie pe pereti?

Igrasia apare din mai multe motive. Motivul principal este lipsa unei hidroizolatii pe orizontala sau pe verticala(in cazul cladirilor cu subsol).In alte situatii apare datorita cresterii nivelului panzei freatice, a inundatiilor sau datorita unei hidroizolatii incorect proiectata sau executata cand a fost construita cladirea.

Ce se poate intampla datorita igrasiei?

Primul lucru care se intampla este ca se umfla zugraveala de pe perete. Daca umezeala nu este tratata corespunzator, permite aparitia mucegaiului, care prezinta un pericol pentru sanatate. O alta problema datorata acestui exces de umiditate este scaderea performantei de termoizolare a peretelui. Pe termen lung, prezenta apei, schimbarea anotimpurilor si cristalizarea sarurilor minerale provenite din sol poate duce la destabilizarea cladrii, rezultand daramarea acesteia.

Cum scap de igrasie?

Pe piata exista mai multe solutii pentru a combate acest fenomen. Unele sunt foarte scumpe, si uneori nu au rezultate atat de bune. Se impart in 3 categorii: metode mecanice, metode chimice si metodaelectroosmotice.

- Metodele mecanice sunt metodele cele mai distructive si costisitoare. Toate solutiile din aceasta categorie trebuiesc date uitarii in secolul 21, avand in vedere complexitatea si riscurile la care este expusa cladirea. Acestea sunt: subfundarea(se sapa de jur imprejurul cladirii), taieriea zidurilor(exact cum suna, se taie zidul pe orizontala la cativa centimetri de sol, toate instalatiile electrice si sanitare sunt distruse) si metoda placilor presate(cam acelasi lucru cu taierea zidului).

- Metodele chimice sunt mai moderne. Acestea utilizeaza diferite substante chimice care sunt introduse in perete pentru a opri avansarea apei. Introducerea se face prin injectare gravitationala, injectare prin presiune si sub forma debatoane inghetate. Toate aceste metode pot duce la costuri foarte mari in cazul in care peretele are imperfectiuni(crapaturi, crevase) si substantele se scurg prin acestea, rezultand reintoarcerea rapida a igrasiei. Aceste metode sunt uneorimai ieftine decat cele mecanice dar eficienta si costurile depind de foarte multi factori.

Ce solutii ofera DryWallTeam impotriva igrasiei?

1. Crema antiigrasie ULTRACURE

Crema antiigrasie ULTRACURE se injecteaza manual, fara presiune in mortarul din primul rost orizontal al zidariei in gauri de 12 mm diametru, din 120 in 120 mm.

Datorita faptului ca principala cale a apelor ascensionale este mortarul insusi (un material cu cat este mai poros cu atat absoarbe mai multa apa). Odata injectat, acest material datorita componentei speciale difuzeaza atat in stratul de mortar cat si in caramizi, alcatuind un strat impermeabil orizontal in toata sectiune zidariei.

Foarte important de stiut este faptul ca datorita vascozitatii, crema antiigrasie nu se pierde in cazul in care peretele are imperfectiuni ca in cazul celorlalte metode chimice. Aceasta metoda este garantata 10 ani.

2. Metoda ELECTROOSMOTICA Lectros

Metoda este repezentat de un sistem care induce un curent slab si sigur pentru om in perete printr-o serie de anozi din titaniu placati cu platina introdusi intre caramizile peretelui. Efectul consta in schimbarea polilor si respingerea moleculelor de apa ascensionala spre partea de jos a peretelui, inapoi in pamant. Atat timp cat incarcarea electrica pozitiva este intretinuta, in perete, acesta va fi protejat si va ramane perfect uscat, fara igrasie.

Instalarea sistemului este rapida si precisa. O serie de gauri de mici dimensiuni sunt executate in zidarie deasupra nivelului solului. In ele se introduc anozii subtiri conectati intre ei cu un fir, care ulterior se mascheaza in rostul dintre caramizi. Astfel distrugerile in zidarie sunt excluse iar sistemul este invizibil. Aceasta metoda este garantata 20 de ani.

Avantajele sistemului:

- Protejeaza in permanenta impotriva igrasiei

- Protejeaza idiferent de vechimea zidariei

- Se instaleaza foarte usor, fara distrugeri in structura

- Efect imediat

- Sistem indestructibil ( se autovindeca )

- Pentru linistea beneficiarilor se poate instala si cu sistem de monitorizare

- Este ecologic, nu foloseste substante chimice

- Mai ieftin fata de alte metode de combatere a igrasiei datorita instalarii foarte simple

- Consum de energie foarte mic – comparabil cu consumul unei sonerii

- Se poate lucra indiferent de temperature exterioara

- Este economic, in special la pereti foarte grosi

- Bine verificat in timp : peste 100.000 de sisteme instalate in peste 30 de ani de activitate in toata lumea.

3. Refacerea tencuieleiror afectate de umezeala cu mortar hidrofob-Adaosul Der Por

Tencuiala hidrofoba sau de asanare este o tencuiala care datorita structurii microporoase ajuta peretii  sa “respire”, accelerand astfel uscarea zidurilor umede, in asa fel incat suprafata vizibila ramane mereu calda si uscata. Refacerea tencuielilor afectate de igrasie se face numaicu mortar hidrofob. Exista doua cazuri distincte:

 • retencuirea fara refacerea hidroizolatiei orizontale
  – se aplica acolo unde apa este de origine capilara iar umiditatea relativa nu este mai mare de 50%. Peste aceasta valoare este obligatorie refacerea hidroizolatiei orizontale cu Ultracure. In acest caz, avand in vedere ca nu s-a inlaturat cauza igrasiei (nu s-a facut hidroizolarea orizontala), datorita sarurilor dizolvate de apele care urca ascensional in pereti, microporii din tencuiala hidrofoba se vor colmata in timp. Se impune folosirea unui inhibator de saruri pe zidul care urmeaza sa se tencuiasca (Wykamol Salt Neutralizer).
  Garantie lucrare: 5 ani
 • retencuirea dupa refacerea hidroizolatiei orizontale
  – solutie corecta din punct de vedere tehnic.   Dupa refacerea hidroizolatiei orizontale cu Ultracure apa nu va mai urca prin capilarele zidurilor, insa zidurile deja umede se usuca intr-un timp indelungat in functie de multi factori: grosimea zidului, gradul de saturare, temperatura ambientala, umiditatea relativa din aer, etc. Avand in vedere ca 1 m3 de zidarie de caramida poate acumula pana la 500 l de apa, perioada de uscare poate dura luni sau ani de zile ! In acest caz daca tencuiala o realizam cu mortar obisnuit, aceasta nu va rezista mult timp si va fi dislocata de pe fatada datorita sarurilor angrenate de apa care iese din zidarie, saruri  care se vor cristaliza intre perete si mortar. Peste tencuiala hidrofoba este permisa numai folosirea finisajelor permeabile: gleturi minerale permeabile, vopseluri pe baza de silicati ( in interior ) sau siliconice ( in exterior ).
  Garantia acordata pentru lucrarile realizate cu hidroizolare orizontala Ultracure si tencuiala hidrofoba este de 10 ani.
 • Solutii complete de tratare si prevenire a igrasiei si mucegaiului. Tratamente anti igrasie si anti mucegai profesionale.
  DryWallTeam
  Producator: Wykamol
  Injectare: Ultracure
  Electroosmoza: Lectros

 

 

Igrasie

Este o adevarata boala a cladirilor. Poate duce si la distrugerea finisajelor si aparitia mucegaiului

Mucegai

Un pericol pentru sanatate. Se trateaza sursa si nu mai apare

Infiltratii

Pot aparea atat datorita apei din sol cat si in urma precipitatiilor.